logo

2. Via Dinarica Day – Ponoćni uspon na Hahlić

U subotu malo prije ponoći u Podkilavcu se okupila se mala grupa, nas osmero odvažnih odlučilo je na poseban način doživjeti i obilježiti 2 Via Dinarica Day. Osam tisuća pregleda plakata kojim se najavilo obilježavanje 2 Via Dinarica Day-a davalo je nadu da će na uspon doći veći broj planinara. Na kraju je brojke govore… jedan planinar na tisuću pregleda L, drugi dan smo saznali da je nekolicina zaspala…??, kako je bila dobra prognoza za vikend nekolicina je imala planirane atraktivnije izlete…

Vrijeme za ponoćni uspon na Hahlić bilo je idealno, noć je bila vedra sa mjesečinom a temperatura oko 5 stupnjeva. Pale se lampe i vesela grupa je krenula u ponoć prema Hahliću planinarskom stazom „po čeki“. Putem je bilo malo priče, pa onda malo uživanja u tišini. Za oko sat vremena izlazimo se iz šume, stali smo par minuta radi osvježenja a za nagradu dobivamo prekrasan noćni pogled na Kvarner. Oči su se već navikle na mrak, mjesečina je obasjavala put tako da nam do Hahlića lampe više nisu trebale. Za nešto više od dva sata stižemo na Hahlić, zastali smo na ulazu u dom, hladno je i osjeća se vlažna svježina koja je dolazila iz šume. U domu se tiho presvlačimo da ne budimo goste i spremamo se brzo na počinak, za spavanje nam nije ostalo puno vremena.

Jutro brzo dolazi, budimo se pomalo umorni i neispavani, uz kavicu razmjenjujemo dojmove o usponu… veseli i zadovoljni jer smo doživjeli jedan uspon na jedan posve drugačiji, posebniji način.

Nakon ugodnog jutra u domu došlo je vrijeme za povratak, međutim nekolicina nas odlučila ja da ostane i da se pridruži radnoj akciji pripreme drva za planinarski dom koja se taj vikend održavala na Hahliću.

Copyright © 2012 Planinarsko društvo Obruč. Sva prava zadržana. Izrada: Fabijan Černeka