logo

KOLOVOZ NA HAHLIĆU

Nakon radne akcije u srpnju otkrivena su oštećenja na domu i šterni koja je trebalo hitno sanirati. Da se izbjegne loše vrijeme, popravke je trebalo napraviti u kolovozu… počela je borba s vremenom, potrebno je bilo nabaviti materijal, odvesti ga na Hahlić i odraditi sve potrebne radove.

 

Tako su članovi PD Obruč mjesec kolovoz proveli u radu na Hahliću. Zahvaljujući načelniku Općine Jelenje veoma brzo je nabavljen sav potreban materijal za sanaciju. Odmah po nabavi materijala prionulo se poslu, ovisno o znanju i vještinama svaki član društva napravio je svoj dio. Napravljeni su pripremni radovi, obrađen je i zaštićen premazom dio drvene građe i materijal je prevezen na Hahlić. Prijevoz materijala i stvari do Hahlića bio je poseban izazov za vozača i terenski auto, a posebno za mehaničara koji je na kraju trebao vozilo pregledati, popraviti kvarove i vratiti ga u funkciju. Glavni radovi bili su na sanaciji balkona i fasade, promijenjene su sve grede balkona, balkonske letve i dio ograde balkona te gornji dio fasade doma. Kako na Hahliću vladaju nepovoljne vremenske prilike, radi zaštite, fasada doma premazana je u više slojeva. I naravno na kraju, nakon radova, sve je trebalo očistiti i dovesti u red da bi boravak planinara u domu bio ugodan. Nakon ovih radova dom je pripremljen da dočeka jesen i zimu.

Za popravke je utrošeno 330 radnih sati, a posebno treba istaknuti četvorku koja je volonterski ali profesionalno odradila većinu posla… Damir Lukežić, Ivica Pilčić, Antonela Juretić, Petar Rundić i Franko Matejčić. Logistiku su odradili Ratko Stipić, Goran Davidić i Vedran Stipić.

Zahvaljujemo se načelniku Općine Jelenje što je prihvatio sugestije i molbu o neophodnoj sanaciji doma i veoma brzoj nabavi svog potrebnog materijala za sanaciju, zahvala svima koji su nam posudili brdo alata sa kojim su se ovi radovi napravili na vrijeme, te Psihijatrijskoj bolnici Lopača i članovima društva koji su oprali deke i posteljinu iz doma.

Zahvala i posjetiocima doma koji su za vrijeme radova morali trpiti buku. 

Copyright © 2012 Planinarsko društvo Obruč. Sva prava zadržana. Izrada: Fabijan Černeka