logo

10. Hahlić za uru – informacije i prijave

Brdska utrka 10. Hahlić za uru osnovne informacije, prijave i pravila sudjelovanja.

Datum: Subota, 03. 09. 2022.

Organizator: Planinarsko društvo „Obruč“

Sponzor: Općina Jelenje

Mjesto održavanja: Podkilavac – Čeka - Hahlić,

Start/cilj: Podkilavac – mostić / Hahlić – planinarski dom

Start utrke: 9:00

Limit utrke: 1h i 30 minuta

Startnina: 60kn – uključuje majicu sa logom utrke, ručak u planinarskom domu na Hahliću i prijevoz stvari do doma.

Prijave: Molimo natjecatelje da prije prijave pročitaju Pravila sudjelovanja na utrci (niže u tekstu) i da se za vrijeme utrke pridržavaju istih.

Link za prijavu: https://forms.gle/GYtznbJfieLsQ8dVA

Podatke koje dobijemo od vas u prijavi koristit ćemo samo u svrhu vaše prijave na utrku, nakon utrke podaci se brišu i javno ostaje prikazan jedino rezultat koji uključuje podatke – vaš startni broj, ime i prezime, spol i mjesto u poretku.

Uplate izvršiti na žiro račun Udruge:

PD Obruč, Podkilavac 85, 51218 Dražice  

PBZ: HR 71 234 0009-1117018068

(Svrha uplate: 10 HZU - ime i prezime natjecatelja)

Prijava za utrku i uplata kotizacije moguća je zaključno s 26.08.2022.

Prijave nakon tog datuma su moguće kao i prijave na startu prije početka utrke, ali ne garantiramo majicu kao ni prijevoz stvari do doma ukoliko bude veliki broj prijavljenih trkača.

Kategorije i dužina utrke: Muška i ženska, dužina cca 5km, (800m uspona)

Satnica natjecanja:

8:00 – 8:40     Prijave, podizanje startnih brojeva

8:50                Brifing

9:00                START trke 10. Hahlić za uru

9:35 – 10:30   Doček natjecatelja u cilju

11:30              Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

Nagrade: 1. - 3. mjesto u obje kategorije – besplatno noćenje u planinarskom domu na Hahliću za godinu dana

Rekordi staze: muška kategorija,Nikola Mikulić, 37 minuta i 50 sekundi (6. HZU 2018. godine), ženska kategorija, Barbara Belušić, 42 minute i 51 sekundu (6. HZU 2018. godine).

Ručak: Po ulasku u cilj

Info:

PD Obruč, tel: 051 297 016

e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dodatni info:

Vedran Stipić, 091 726 19 38
e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Pravila sudjelovanja na utrci:

 • Sudjelovanje u utrci podrazumijeva apsolutno prihvaćanje pravila utrke.
 • Svi natjecatelji moraju biti stariji od 18 godina. Natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati radi svoje osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
 • Natjecatelj je suglasan će organizator koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u svrhu održavanja i promocije utrke i objave rezultata i sponzora, a sve u razumnom obujmu.
 • Prijavom za utrku natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal nastao za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke može biti korišten za interne potrebe i za promotivne svrhe utrke i sponzora.
 • Također, videozapise i fotografije s utrke organizator može koristiti za objavu na svojim komunikacijskim kanalima (tiskanim marketinškim materijalima, web stranici, na društvenim mrežama: Facebook, YouTube…) radi promoviranja i oglašavanja utrke i sponzora.
 • Prijavu na utrku za osobe mlađe od 18 godina mogu ispuniti samo nositelji roditeljske odgovornosti i isti prijavom potvrđuju da su ovlašteni za prijavu malodobnog djeteta na utrku. Također, potvrđuju da su upoznati da organizator i pružatelj usluge prijava i obrade rezultata utrku snima te da će fotografije i video materijal nastao za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke koristiti za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora. Isto tako upoznati su da organizator i pružatelj usluge prijava i obrade rezultata može koristiti ovako prikupljene osobne podatke za internu komunikaciju i u svrhe održavanja i promocije utrke i sponzora, objave rezultata, a sve u razumnom obujmu.
 • Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
 • Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene ili ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
 • Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.
 • U slučaju nezgode, natjecatelji koji se nađu u blizini unesrećenih dužni su pomoći natjecateljima u nevolji. Organizator ne garantira spašavanje ozlijeđenog u brzom vremenskom roku zbog nepristupačnosti terena ili mogućih nepovoljnih vremenskih uvjeta. Organizator utrke ima pravo ne dopustiti daljnje napredovanje i natjecanje ukoliko smatraju da bi to ugrožavalo sigurnost natjecatelja.
 • Start utrke je na mostiću u Rastočinama, cilj je na skalinama ispred planinarskog doma Hahlić.
 • Utrka se odvija po markiranoj stazi „preko čeke“. Ostale staze natjecatelji ne smiju koristiti.
 • Svaki sudionik dobiva evidencijski karton sa startnim brojem. Evidencijski karton natjecatelj mora imati uz sebe tijekom cijele utrke.
 • U slučaju odustajanja OBAVEZNO se treba javiti organizatoru. Organizator utrke osigurat će zbrinjavanje odustalih natjecatelja i eventualnu potrebnu medicinsku pomoć.
 • Organizator utrke jeslužbeni mjerioc vremena. Vrijeme se počinje mjeriti sa znakom starta te se zaustavlja prolaskom kroz ciljnu liniju.
 • Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke ili u najkraćem mogućem roku. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni i žalbe se više ne prihvaćaju.
 • Rezultati utrke biti će objavljeni na internetskoj stranici www.pdobruc.hr.
 • Imena najuspješnijih natjecatelja u svim kategorijama mogu biti objavljena u sredstvima javnog priopćavanja te na stranici utrke i stranicama sponzora.
 • Organizator utrke zadržava pravo promjene pravila, iz razloga da promjene osiguraju sigurnost natjecatelja na utrci. U slučaju promjene ili dopune Pravila i propisa, svi natjecatelji biti će obaviješteni na vrijeme.

Copyright © 2012 Planinarsko društvo Obruč. Sva prava zadržana.