logo

24 URE HAHLIĆA – INFORMACIJE O UTRCI

Utrka „24 URE HAHLIĆA" namijenjena je svima koji žele avanturu, testirati svoje fizičke mogućnosti i dobru zabavu, a od sudionika zahtjeva dobru psiho-fizičku pripremu zbog svog trajanja te zahtjevnog terena kojim se natjecatelji kreću. Cilj je samo jedan, tko će napraviti što više uspona do planinarskog doma Hahlić kroz 24 sata.

Start utrke je u petak 13. svibnja 2022. u 18 sati, a završetak utrke je u isto vrijeme dan kasnije u subotu 14. svibnja 2022.

Informacije o utrci:

Organizator:
Planinarsko društvo “Obruč”

Datum:
Petak – Subota, 13. – 14. 05. 2022.

Start:
Podkilavac, Rastočine

Cilj:
Planinarski dom Hahlić (1097 m/nv)

Satnica natjecanja:

Petak, 13. 05. 2022. – Podkilavac, Rastočine

17:30 - Prijave, podizanje startnih brojeva i majica

17:45 - Brifing, predstavljanje trke i pravila

18:00 - START

Subota, 14. 05. 2022. – planinarski dom Hahlić,

17:00 – 18:00 - Doček natjecatelja

18:15 - Proglašenje pobjednika

Startnina za nastup na utrci 24 URE HAHLIĆA:

-      200 kn za rane prijave i uplate koje se izvrše do 1.03.2022.

-      300 kn za prijave i uplate koje se izvrše nakon 1.03.2022.

Startnina uključuje: majicu utrke, dva topla obroka, osiguranje utrke, natjecateljski broj/karton, instrukcije i kartu utrke. Pobjednici utrke 9. Hahlić za uru NE PLAĆAJU startninu.

Uplata startnine:

PD Obruč

Podkilavac 85

51218 Dražice

Žiro račun: 23400009-1117018068

Opis plaćanja: 24 ure Hahlića - ime i prezime natjecatelja

Molimo sve natjecatelje da pošalju kopiju uplatnice na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Link za prijavu: https://forms.gle/MF4aQPM3DJeBT2QY8

Pravila utrke:

 • Sudjelovanje u utrci podrazumijeva apsolutno prihvaćanje pravila utrke.
 • Svi natjecatelji moraju biti stariji od 18 godina. Natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati radi svoje osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
 • Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
 • Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene ili ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
 • Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.
 • Prijavom za utrku natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke.
 • Natjecatelji tijekom utrke ne smiju paliti vatru, zagađivati okoliš te uništavati floru i faunu. Zabranjeno je odlaganje smeća na bilo kojoj destinaciji između starta i cilja utrke.
 • U slučaju nezgode, natjecatelji koji se nađu u blizini unesrećenih dužni su pomoći natjecateljima u nevolji. Organizator ne garantira spašavanje ozlijeđenog u brzom vremenskom roku zbog nepristupačnosti terena ili mogućih nepovoljnih vremenskih uvjeta. Organizator utrke ima pravo ne dopustiti daljnje napredovanje i natjecanje ukoliko smatraju da bi to ugrožavalo sigurnost natjecatelja.
 • Za uspon i silazak mogu se koristiti tri markirane staze: preko čeke, po kolci i pod planinu. Ostale staze natjecatelji koriste na vlastitu odgovornost.
 • Sudionici kod svakog uspona i silaska moraju najaviti organizatoru koju će stazu koristiti. U toku uspona i silaska svaka promjena već najavljenog kretanja mora se javiti organizatoru.
 • Utrka ima dvije kontrolne točke su na startu (Rastočine) i cilju (dom Hahlić).
 • Svaki sudionik dobiva evidencijski karton sa startnim brojem. Evidencijski karton mora se ovjeriti svaki put kada se dođe na kontrolnu točku (na startu - Rastočine i na cilju pl. dom Hahlić).
 • Obaveza sudionika je biti svih 24 sata na stazi. U slučaju odustajanja OBAVEZNO se treba javiti organizatoru. Organizator utrke osigurat će zbrinjavanje odustalih natjecatelja i eventualnu potrebnu medicinsku pomoć.
 • Kontrolna točka planinarski dom Hahlić koristi se za prijavu dolaska, okrjepu i odmor.
 • Sudionici sami organiziraju vodu i hranu i sve što im je potrebno.
 • Sudionici u razdoblju trajanja utrke raspolažu sa vremenom i aktivnostima prema vlastitim željama.
 • Pobjednik utrke je onaj tko napravi najviše uspona do planinarskog doma Hahlić u 24 sata. Ukoliko više sudionika ima isti broj uspona, pobjednik je sudionik koji je kod zadnjeg uspona prvi prošao i ovjerio kontrolnu točku planinarski dom Hahlić.
 • Na startu i području gdje se zadržava više osoba, obvezno je držanje razmaka i nošenje maski koje pokrivaju lice.
 • Ništa od opreme nije zabranjeno, natjecatelj sam odlučuje što će nositi.
 • Obveznu opremu sudionik mora se imati sa sobom u svakom trenutku utrke. Kod preuzimanja startnog broja daje se na uvid organizatoru.

Obvezna oprema:

-        mobilni telefon, baterija napunjena (u imenik je potrebno upisati brojeve organizatora, držati ga uključenog, ne skrivati broj),

-        čeonu lampu u ispravnom stanju,

-        minimalno 0,5 litre tekućine (voda se može nadopuniti na startu i na cilju),

-        set za prvu pomoć,

-        zviždaljka,

-        topografsku kartu i instrukcije (osigurava organizator),

-        natjecateljski karton (osigurava organizator),

-        prikladna obuća i odjeća (ovisno o vremenskim prilikama).

Copyright © 2012 Planinarsko društvo Obruč. Sva prava zadržana.